Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Επιστροφή στον ντορβά

  Μπήκε, που λες, η νέα χρονιά ολοταχώς και με τις μπάντες κι έφερε κι μαζί της και την σακουλοαπαγόρευση. Απαγόρευση;
  Ε, όχι κι απαγόρευση. Βρε κουτά, είναι μέτρο ελάφρυνσης των επιχειρηματιών! Γιατί μέχρι τώρα ο επιχειρηματίας χρεωνόταν τη σακουλίτσα την πλαστική που έδινε για να βάλεις τα ψώνια σου. Τώρα θα τη χρεώνεσαι εσύ! Ναι, εσύ! Για να σε δω τώρα. Θα παίρνεις πέντε σακούλες παραπάνω στο σούπερ μάρκετ για να πετάς τα σκουπίδια; Όχι, βέβαια, γιατί θα τις πληρώνεις. Κι αν έιναι να τις πληρώνεις γιατί να μη παίρνεις τις ειδικές για τα σκουπίδια, αυτές που δεν σκίζουν οι γάτες και μυρίζουν και λεβάντα σαν τη ντουλάπα της γιαγιάς και είναι και βιοδιασπώμενες, όχι σαν τις άλλες, αυτές που σου δίναν τζάμπα  και τις κράταγες για όταν τις χρειαστείς και όταν τις χρειαζόσουν τις έπιανες και γίνονταν κομμάτια στα χέρια σου κι έβγαζες και την ηλεκτρική να μαζέψεις τα υπολείμματα απ΄τα πατώματα.

  Τώρα, αν σου φάινεται εσένα πολύ να πληρώνεις 4 λεπτά τη σακούλα, μην ανησυχείς, όπου να ΄ναι θα βγεί ο γύφτος και θα διαλαλεί: "Δύο λεπτά η σακούλα και στο ένα κιλό σακούλες μία πλαστική καρέκλα δώρο και μισό καρπούζι".
  Να είσαι οικολόγος βρε, πώς ήταν οι προπαππούδες μας; Είχαν πλαστικές σακούλες; Όχι! Είχαν τον ντορβά! Επιστροφή στον ντορβά λοιπόν. Να πώς ανοίγουν νέα επαγγέλματα και καινούργιες επιχειρηματικές ιδέες. Και το ταγάρι κάνει, αυτό που είχαν παλιά οι αριστερές φοιτήτριες. Ο ντορβάς όμως χωράει πιο πολλά πράγματα, επιβεβαιωμένο.
   Άντε και καλή μας χρονιά με οικολογική συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου