Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Ληστεία: οδηγίες προς ναυτιλομένους

  Επειδή η Ελληνική αστυνομία όλο μισές οδηγίες δίνει να σας τα πω εγώ αναλυτικά:
   Κατ΄αρχήν δεν υπάρχει λόγος να κλειδώνετε την πόρτα σας. Γιατί; Θέλετε να σας τη σπάσουν ή να χαλάσουν την τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριά σας και να τρέχετε να πληρώνετε κλειδαράδες και κλειδαριές και κλειδιά καινούρια για όλη την οικογένεια;
   Αν έχετε σκύλο προσοχή, εκπαιδεύστε τον να κάνει χαρούλες και ουρίτσες και πατουσάκια στους ξένους. Θέλετε να τον σκοτώσουν ή ακόμη χειρότερα, να δαγκώσει κανέναν ληστή και να τρέχετε ν΄αποδείξετε ότι είναι εμβολιασμένος, τσιπαρισμένος και στειρωμένος για να μη τον πάνε για ευθανασία;
   Αν έχετε συναγερμό, κακώς! Πολύ κακώς! Θέλετε να ξεκινήσει να χτυπάει, να ξυπνήσει όλη η γειτονιά, να μαζευτεί κόσμος κι αστυνομίες και κανάλια και να σας βρούνε με την τρύπια φόρμα, την μπλούζα που χάσκει, χωρίς σουτιέν, άλουστη κι άβαφη; Απενεργοποιήστε τον αμέσως τώρα!
   Μια καλή κίνηση είναι να μπορούν οι ληστές να βρούνε κάτι να φάνε γιατί δεν είναι σίγουρο ότι στο προηγούμενο σπίτι που ήταν είχανε κάνει οι ιδιοκτήτες τις σωστές ενέργειες. Μπορεί οι άνθρωποι να έρχονται σε σας νηστικοί και διψασμένοι και όπως είναι γνωστό "δεν είσαι ο εαυτός σου όταν πεινάς". Φροντίστε λοιπόν να βρούνε κάτι φρεσκομαγειρεμένο και σπιτικό. ένα μοσχαράκι κατσαρόλας, ένα αρνάκι φρικασέ, κοτόπουλο με μπάμιες.....όχι....όχι...όχι μπάμιες, δεν είναι κοινώς αποδεκτό συπλήρωμα. Ρυζάκι να βάλετε. Με μπόλικο λεμόνι και θυμάρι. Πάει στο κοτόπουλο. Στην ανάγκη, μπορείτε να τους φτιάξετε και κάτι της ώρας. Άντε στη χειρότερη κανένα τοστάκι.
   Μετά θα σας ρωτήσουν πού είναι τα λεφτά. Μη πείτε ότι δεν έχετε λεφτά στο σπίτι ακόμη κι αν δεν έχετε. Δώστε τους ό,τι έχετε συμπεριλαμβανομένου του κουμπαρά του παιδιού. Αγριεύουν άμα δε βρουν λεφτά και φυσικά δε θέλετε να σπάσουν τον κουμπαρά του παιδιού για να τα πάρουν μόνοι τους. Ποιος ακούει μετά τον πιτσιρικά!
   Θα σας ρωτήσουν πού είναι τα κοσμήματα. Εδώ θέλει προσοχή. Για να κερδίσετε λίγο χρόνο μπορείτε να ζητήσετε διευκρινίσεις: "Τα αληθινά ή τα faux;"  Αν σας τα ζητήσουν όλα, δώστε τα να πάνε στο διάολο. Αφού η μόδα συνέχεια αλλάζει. Τι να τα κάνετε τα facadoro που σας χάρισε η πεθερά, που έτσι κι αλλιώς δεν τη χωνέψατε ποτέ, στους αρραβώνες; Τώρα αν κάποια έχουν συναισθηματική αξία, κακώς τα έχετε στο σπίτι. Πώς θα ζήσουν οι καημένες οι τράπεζες αν δεν χρησιμοποιούμε και τις θυρίδες τους;
   Με τέτοιο πνεύμα φιλοξενίας που σας διακατέχει θα τους αφήσετε να φύγουν χωρίς να σας ρίξουν κι έναν; Όχι βέβαια! Θα καθήσετε εκεί και θα το απολαύσετε, στην ανάγκη κάντε πως κοιμάστε, πόσες φορές δεν το ΄χετε κάνει γιατί δεν έχετε όρεξη. Ε, άλλη μία! Προφυλακτικά να έχετε πρόχειρα, μην έχουμε κι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τρέχουμε να βρούμε τον πατέρα να το αναγνωρίσει το μούλικο.
   Μετά θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να φύγουν και να χαιρετηθήτε σαν παλιοί καλοί φίλοι. Λίγο δύσκολο να τους ξαναδείτε αν και σίγουρα θα έχετε γίνει μια τόσο ωραία ατμόσφαιρα που...ποτέ δεν ξέρεις. Ψάχνετε στα βάθη της τσάντας σας να βρείτε το κλειδί του αυτοκινήτου, τους το δίνετε και συνεννοείστε να το αφήσουν σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων για να μπορέσει η αστυνομία να το βρει εγκαίρως και να μη μείνετε πολύ καιρό χωρίς αυτοκίνητο.
  Είναι σίγουρο, φίλοι μου, ότι ακολουθώντας αυτές τις αναλυτικές οδηγίες σε περίπτωση ληστείας, όχι μόνο δε θα υπάρξουν ατυχήματα, όπως να χτυπήσετε κανέναν ληστή και να τον τρέχουν στα νοσοκομεία κι εσάς στο αυτόφορο, αλλά θα έχετε κάνει και νέες, πρώτης τάξεως γνωριμίες και η Ελληνική Αστυνομία, ευγνωμονούσα για την ψύχραιμη αντιμετώπισή σας, θα σας έχει παράδειγμα και σημαία!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου