Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Εμείς κι η πίτα μας

   Μαζευτήκαμε περίπου πενήντα άτομα με τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και κόψαμε την πίτα του 2017.
   Δεν ήταν η τσουρεκοβασιλόπιτα ούτε η καροτκεϊκοβασιλόπιτα με το γλάσσο.
  Όχι, ήταν η παραδοσιακή Ηπειρώτικη κροθόπιτα (όπως την έλεγε η γιαγιά μου) ή κορθόπιτα  όπως απαντάται στο διαδίκτυο. Η θέση του "ρ"  διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, σαν σπασμένο τηλέφωνο κάτι.
   Κροθόπιτα λοιπόν, πρωτοχρονιάτικη, στις 3 Φεβρουαρίου για να προλάβουμε τις Απόκριες και με φλουρί.
   Λίγο "πειραγμένη" βέβαια, με κοτόπουλο κι όχι με αρνί αλλά εξίσου νόστιμη.
   Σ΄έναν καινούριο χώρο το "Μουσκέτο" όπου αξίζει ν'αναφέρουμε ότι δεν καπνίζουμε στον χώρο του εστιατορίου.Eνώ πουγκάκια μοσχοβολιστής ρίγανης, από τις άνυδρες καλλιέργειες της Βάσως και του Κώστα Κασκανάκου περίμεναν δωράκι στο σερβίτσιο μας.
   Ο σεφ της Λέσχης Σταύρος Σπύρου και ο σεφ και ιδιοκτήτης του "Μουσκέτο" Γιάννης Θεόπιστος ετοίμασαν τα εδέσματα που συνόδευσαν το νέο orange wine από τη ΖΟΙΝΟS και η Εύα Σαμαριώτη με την Σταυρούλα Παπαδοπούλου την πίτα μας με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο.



 Τυχερός της βραδιάς ο Βασίλης Παπαγιάννης γιατί κέρδισε το φλουρί και μαζί με αυτό ένα καλάθι με μαρμελάδες και chutneys από την PANDORA GAIA και την Μαρία Κωνσταντινίδου.

   Τυχεροί κι εμείς που ζήσαμε μία ακόμη εμπειρία γεύσης και μια χαρούμενη βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου